the curved layout forms an intimate working environment promoting well-being


A NEW TYPE OF WORKING ENVIRONMENT

Danish architectural firm pneuma designed a ‘modular circular house’, a new office building in hillerød, Denmark, taking inspiration from the local landscape and climate. the architects incorporated sensual and feel-good qualities both outdoors and indoors, allowing the surrounding landscape, climate, wind and light to influence the development of the concept. the result is a work environment that puts the mind at ease and offers an inspiring and stimulating work environment.all images are courtesy of claus troelsgaard

natural materials improve well-being

the studio (see more here) used natural materials in an effort to create a comforting and intimate atmosphere that enlivens the senses and promotes well-being. the circular shape of the building captures the light and the scenic background of the greenery and fields, and offers shelter from the ever-changing Danish winds. the interior is shaped by soft arches, interrupted only by transparent glass walls and kvadrat curtains, which further emphasize the sense of a holistic flow.

the use of natural materials creates a warm and pleasant atmosphere. “At a very early stage in our sketching process, our goal was to complement the architecture with living natural materials, and the client quickly suggested implementing Dinesen floors into the spatial flow. all our senses are called upon in a room with Chinese wood in an energizing and stimulating way for well-being. ‘ said camilla boccardi christensen, architect and co-founder of studio pneuma.the curved layout forms an intimate working environment capturing the Danish landscape

ash floor in all circular architectural form

bespoke solutions enhance the concept of modular construction, with wedge-shaped planks binding the rooms together in both visual and constructive terms. wood also supports studio pneuma’s focus on the flourishing trend of creating architecture and buildings that promote well-being. “When we introduced dinesen ash it added a sensual material quality to the architecture which enhanced the living and changeable aspects of the building. woodwork and varies with the seasons, it is aromatic and calming and gently absorbs movement and footsteps as you walk on it. ‘

the curved layout forms an intimate working environment capturing the Danish landscape
round wooden staircase

the curved layout forms an intimate working environment capturing the Danish landscape
well-lit interior

the curved layout forms an intimate working environment capturing the Danish landscape
spacious layout

1/6

staircase detail

staircase detail

warm environment

warm environment

shadow theater

shadow theater

the curved layout forms an intimate working environment capturing the Danish landscape
the curved layout forms an intimate working environment capturing the Danish landscape
the curved layout forms an intimate working environment capturing the Danish landscape

project info:

Name: modular circular house
architects: pneuma in studio

main architect: camilla boccardi baptisen

site: hillerød from denmark

photography: claus troelsgaard | @claustroelsgaard

designboom received this project from our ‘DIY submissionsfeature, where we invite our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

edited by: christina petridou | design boom



Source link

Previous 5 design principles to build every pilot's dream high-tech helicopter
Next UNUM - Layout and collage design by UNUM, Inc.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *